218258
Stolthet och fördom [Elektronisk resurs].
Stolthet och fördom [Elektronisk resurs].
Av: Austen, Jane
Utgivningsår: 2021.
Språk: Svenska
Hylla: Hce [E-Ljudbok]
Medietyp: E-ljudbok
Kategori: Skönlitteratur
ISBN: 978-91-987000-5-3 91-987000-5-7
Anmärkning:
E-ljudbok (strömmande)
Titel från e-ljudbok.
Ljud
Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna
Innehållsbeskrivning
Romanen utspelar sig till största delen på landet i grevskapet Hertfordshire i södra England och följer den unga Elizabeth Bennets tidiga vuxenår. Elizabeth är näst äldst i en syskonskara av fem döttrar som växer upp på egendomen Longbourn. Hennes mor, Mrs Bennet, har som enda mål i livet att hennes döttrar ska bli gifta med fina rika män. Originaltitel: Pride and Prejudice ) är en roman av Jane Austen, dock först publicerad under pseudonymen, A Lady. Stolthet och fördom publicerades första gången 1813 men skrevs redan 1796-1797. Från början var det tänkt att romanen skulle kallas First Impressions, men den lyckades aldrig bli publicerad under det namnet. FILMATISERINGAR: 1940 En man för Elizabeth, film med Greer Garson som Elizabeth Bennet och Laurence Oliviersom som Mr. Darcy 1952 Pride and Prejudice, miniserie med Daphne Slater som Elizabeth Bennet och Peter Cushing som Mr. Darcy 1967 Pride and Prejudice, miniserie av BBC med Celia Bannerman som Elizabeth Bennet och Lewis Fiander som Mr. Darcy 1980 Stolthet och fördom, miniserie med Elizabeth Garvie som Elizabeth Bennet och David Rintoul som Mr. Darcy 1995 Stolthet och fördom, tv-serie av BBC med Jennifer Ehle som Elizabeth Bennet och Colin Firth som Mr. Darcy2005 Stolthet och fördom, film med Keira Knightley som Elizabeth Bennet och Matthew Macfadyen som Mr. Darcy/Innehållsbeskrivning från Elib.

Vilken fantastisk bok! Man kan verkligen förstå varför Jane Austen har läst och beundrats i över 100 år. Boken gestaltar hur livet tedde sig förr i tiden och man dras in i karaktärerna och vill veta hur det går (bra givetvis:-)). Det är lätt att förstå varför boken har blivit såväl serie som film, i olika versioner. Själv ska jag lyssna mig igenom Austens bibliografi. Låna och lyssna!
2020-11-11
aglo

Andra titlar av samma författare

Liknande titlar

Språk

Sök vidare

Mer om titeln

Loading...

Om författaren

Loading...

Taggar