Låna på biblioteket

Vi finns till för dig

På Tingsryds bibliotek kan du låna böcker, filmer, musik, noter, tidskrifter, språkkurser m.m. Du kan läsa dagstidningar, använda våra datorer, släktforska, surfa på vårt trådlösa nätverk eller ta en andhämtningspaus. Helt gratis!

Böcker på flera sätt

Oavsett om du vill läsa tryckta böcker, läsa med surfplattan eller "läsa med öronen" har vi någonting för dig. För oss spelar det ingen roll om du ser dåligt eller inte klarar av att ta dig till biblioteket. Vi hjälper dig!

Det är ditt bibliotek

Vårt mål är att göra dig nöjd. Är det något du saknar tveka inte att höra av dig. Det är med din hjälp vi kan bli ännu bättre! 

Det är förstås inte möjligt för oss att ha allt som alla efterfrågar. Som tur är finns det massor av andra bibliotek i Sverige. Det vi inte själva har kan vi (nästan) alltid låna hem till dig.

Låna var du vill. Lämna var du vill

Det spelar ingen roll vilket av Tingsryds tre bibliotek du använder. Du kan låna och beställa på ett bibliotek och återlämna på ett annat. Det bestämmer du.

Nå oss när du vill. Var du vill

Via Internet kan du använda våra tjänster när det passar dig. Låna e-böcker, kolla in nyheter och aktiviteter, förläng dina lån, reservera m.m. Hos oss kommer du även åt uppslagsverk, stipendiedatabaser, dagstidningar från hela världen och mycket mer. Och naturligtvis är det gratis.

Viktigt att känna till

Normal lånetid är 28 dagar. Detta gäller dock inte allt…

Obs! Vi tar ut en förseningsavgift på 5 kr/lån och påbörjad vecka. Gäller ej för barn och barnlitteratur.

Du kan förlänga dina lån tre gånger så länge det  inte är kö på titeln du vill förlänga. Lån från andra bibliotek (utanför kommunen) kostar tio kr/lån. Lånetid bestäms av biblioteket vi lånar titeln ifrån.

Om du förstör eller förlägger en titel blir du tvungen att betala en ersättningsavgift.

Öppet idag

Logga in