I Tingsryds kommun kan du strömma film med lånekortet!

Viddla - strömmande film från biblioteket

Tingsryds kommuns bibliotek är nyanslutna till Viddla – det nya sättet att låna film från biblioteket! Via tjänsten kan låntagare enkelt streama hem film till dator eller platta. Innehållet i Viddla är ett kvalitetsurval både i djup och bredd – anpassat just för bibliotekens låntagare.

Noga utvalt innehåll

Själva tjänsten fungerar ungefär som med e-böcker, men istället så lånar man film. Innehållet i Viddlas filmutbud är noga utvalt för att erbjuda både djup och bredd för de filmintresserade låntagarna. Flera stora rättighetshavare har tecknat avtal om att leverera film in i Viddla. Som exempel kan SF, Scanbox och Sandrew nämnas.


Viddla är mer än en vanlig streamingtjänst. I Viddla kan man också hitta inspirerande teman och fakta om de olika filmerna. Dessutom har sökfunktionen anpassats för att en låntagare på bästa sätt ska kunna leta fram den film som önskas, t.ex. genom att söka på produktionsår eller olika genrer.
Ett mål med Viddla utöver att på biblioteket möta digitaliseringen, är att tilltala en större grupp låntagare, som hittar in i bibliotekens fantastiska värld.

Om Viddla

För att kunna låna en film via Viddla, krävs att man har ett aktivt lånekort på ett anslutet bibliotek, pinkod och en internetuppkoppling samt befinner sig inom Sveriges gränser. Låntagarna har 48 timmar på sig att se filmen, och kan streama den direkt till önskad enhet.

Här finns svar på vanliga frågor om Viddla.

Logga in

Öppet idag